Pierre Celis Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Browar Markowy to przedsięwzięcie Marka Dziubonosa z Hajnówki. Browar startował wiosną 2016 r z warzelnią o pojemności 5 hl i sześcioma tankami po 10 hl każdy. Po 4 latach działalności browar przeniósł się w nowe miejsce. Zbudowany od podstaw budynek na terenie dawnego zakładu przetwórstwa owocowo-warzywnego mieści już nową, 20 hektolitrową warzelnię, a za jakiś czas dotrzeć tu mają trzy tanki po 40 hl. Progres zatem jest. Mimo, że zlokalizowany na granicy Puszczy Białowieskiej, na wschodnich rubieżach Polski, Browar Markowy nie ogranicza się do klasyki. Pilsa, swoją drogą bardzo dobrego, spotkacie w wersji lanej w najbardziej prestiżowych lokalach w Białowieży (np. w Carskiej). Ale jest też świetny Wilczy Jar (DDH NE IPA), którego w wersji lanej próbowałem w białowieskiej Bike Cafe czy też Białowieskie Lato (Session NE IPA), które również lane popijaliśmy w połowie trasy Białowieskiej Kolei Leśnej w Topieli, w sezonowym Za Ostatni Grosz. Po wizytacji browaru, czekała nas uczta z podlaskimi specjałami przygotowanymi przez żonę Marka – Mariolę, na czele z wyśmienitą babką ziemniaczaną. Dziękujemy za gościnę! Browar Markowy, Hajnówka, Gajowa 1A www.browarmarkowy.pl View the full article Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się