sziszi Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Sziszi a Ty palnujesz serwować piwo z butelek czy z kija ? Jest opcja, że może koleś boi się o instalację ? kwestia do ustalenia, mogę też rollbar wypożyczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan62 Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 (edytowane) Nie dziwię się, że knajpiarz wymyśla. Ociera się to o łamanie prawa. Temat wałkowany od lat na kilku forach, nie ma mowy o "ocieraniu się", poprostu wchodzi się w konflikt z prawem i nieważne czy to jest piwo, wino, czy bimber. Inna rzecz to, że przepisy które to regulują są martwe, niestosowane. Groźba uruchomienia machiny prawnej istnieje w przypadku przekroczenia umiaru w rozpowszechnianiu napitku, jeżeli "coś się stanie", czy meldunku kogoś życzliwego (wielu do dziś nie pogodziło się z rozwiązaniem ORMO). Na wielu weselach spotkałem się z wyszynkiem domowych alkoholi w oddzielnym pomieszczeniu, szły tam osoby, które chciały, niby nikt nie wiedział, ale wiedzieli wszyscy - publiczna tajemnica. Takie rozwiązanie może sziszi zaproponować właścicielowi lokalu, który w razie ewentualnych problemów powie, że nic nie wiedział - ułatwi mu to wyrażenie zgody na wyszynk. Edytowane 5 Sierpnia 2010 przez bogdan62 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Tylko jak potruje ludzi to pierwszy kapnie, by nie mieć problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Tylko jak potruje ludzi to pierwszy kapnie, by nie mieć problemów. Kto potruje sziszi czy knajpiarz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan62 Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Tylko jak potruje ludzi to pierwszy kapnie, by nie mieć problemów. ??? mówimy o domowym, nie koncernowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimazy Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Tylko jak potruje ludzi to pierwszy kapnie' date=' by nie mieć problemów.[/quote']??? mówimy o domowym, nie koncernowym. jak w jajeczku będzie salmonella to sanepid się dowie że salmonella była w piwie domowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Tylko jak potruje ludzi to pierwszy kapnie' date=' by nie mieć problemów.[/quote']Kto potruje sziszi czy knajpiarz? Piszę o restauratorze. Ja tam lałem swoje znajomym ale w restauracji nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się