Bartek123123 Opublikowano 11 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2020 (edytowane) Cześć, planuje swoją 2 Warke i postanowiłem samemu ułożyć przepis, ma to być APA tylko nie bardzo gorzka, ma być taka do wypicia że znajomymi. Prosiłbym o ocenę https://brewness.com/pl/recipe/apa-330/view Proszę o ewentualne porady, myślałem nad dodaniem płatków owsianych. Dodam że zalezy mi na fajnym aromacie chmielowym i cytrusowym, owocowym. Edytowane 11 Października 2020 przez Bartek123123 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nike21 Opublikowano 11 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2020 Polecam Ci kolego z takim stażem warzyć warki wg przepisów kolegów z forum. Zerknij do wiki, na pewno znajdziesz coś sprawdzonego albo po prostu użyj szukajki. Jak dla mnie to trochę mało Citry i Zuli. Wywalił bym marynkę, a goryczkę osiagnął też amerykanami. I śmiało możesz robić na samym Pale Ale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek123123 Opublikowano 11 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2020 Właśnie na początku miałem zamiar robić na samej citrze ale przeczytałem że ten nowo zelandzki fajne aromaty owocowe daje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anatom Opublikowano 11 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2020 Zula w tej ilości do Citry zostanie przykryta całkowicie. Szkoda Zuli bo to dobry chmiel. Zula też dobra na goryczkę. Jest fajna i krótka. Dałbym ją na goryczkę, a na smak aromat amerykańskie i nowozelandzkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek123123 Opublikowano 11 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2020 Dzięki za odpowiedź zaraz edytuje, a drożdże s-04 czy us-05 polecacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anatom Opublikowano 11 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2020 Dałbym 05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi