kierovnik Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Z racji wykonywania warki nr 10 postanowiłem rozpocząć zapiski #10 ALT Wszystko zrobione z zestawu HB ale z małymi zmianami. Słód pilzneński 1.5kg Słód monachijski 3kg Słód karmelowy ciemny Strzegom 0.05 kg (troszkę mniej dla jaśniejszej barwy) Przerwy 65°C - 60 min 72°C - 20 min negatywna próba jodowa 75°C - filtracja Filtracja sprawnie i szybko. Uzyskałem 24 l filtratu 12°Blg Gotowanie 60 min w 5 min 25 g Magnum. Schłodzone do 26 °C zadane drożdże Safbrew S-33. Pięknie fermentuje z rytmicznym bulgotanie w rurce Fermentacja w 19-20 °C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się