Pi0tR Opublikowano 27 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 Cześć, co prawda nie skończyłem jeszcze budować jeszcze 1 wersji mojej instalacji, ale naszła mnie pewna mysl, a co gdyby spróbować zbudować h.e.r.m.s-a z czegoś takiego https://www.olx.pl/oferta/fermentator-stal-nierdzewna-pojemnik-pokrywa-500l-CID628-IDBfzwO.html ktoś może podejmował podobne próby ? cos podobnego znalazłem tutaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobbysta Opublikowano 27 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 Planujesz wybicie 5hl? Jesli tak to moze odrazu poszukaj instalacji z jakiegos mini browaru z CzechWysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pi0tR Opublikowano 27 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 Planujesz wybicie 5hl? Jesli tak to moze odrazu poszukaj instalacji z jakiegos mini browaru z CzechWysłane z mojego SM-G975F przy użyciu TapatalkaPoki co "glosno mysle" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobbysta Opublikowano 27 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 Moim zdaniem jak juz w takie wybicie idziesz to nie ma sensu sie bawic w pol srodki tylko kupic używkę jakąś.Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartpianista Opublikowano 30 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2020 HERMS z tego co czytałem traci na opłacalności i wydajności przy wybiciu 200l w górę. Przy 5 hekto można zaadaptować chłodziarki do mleka itp. Jako inspirację podrzucam link do filmu z wizyty Tomka Kopyry w jednym z polskich mikrobrowarów. DIY w pełnej krasie i wielki szacun za pomysłowość i "walkę" z polskimi urzędami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pi0tR Opublikowano 31 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2020 HERMS z tego co czytałem traci na opłacalności i wydajności przy wybiciu 200l w górę. Przy 5 hekto można zaadaptować chłodziarki do mleka itp. Jako inspirację podrzucam link do filmu z wizyty Tomka Kopyry w jednym z polskich mikrobrowarów. DIY w pełnej krasie i wielki szacun za pomysłowość i "walkę" z polskimi urzędami. Temat mi jak najbardziej znany, dzieki za zainterwsowanie tematem, oto mi wlasnie chodzi o takie luzne dywagacaje na ten moment, moze jeszcze ktos sie wypowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 31 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2020 (edytowane) Pierwszy Polski kraft Browar Edi, sprzęt tez pomleczarski. Co do walki z urzędami to sie nie znam ale wypowiem. Wiele zależy od urzędu, jeden pozwoli fermentować w plastikowym wiadrze a inny bedzie wymagał stali i do tego legalizowanego przymiaru na każdym zbiorniku/kadzi ps nie mogę poszukać na dysku swoich zdjęć z Ediego to wstawiam znalezione w necie Edytowane 31 Października 2020 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 31 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2020 4 godziny temu, anteks napisał: Pierwszy Polski kraft Browar Edi, sprzęt tez pomleczarski. Strój także pomleczarski. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się