marceel Opublikowano 24 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2020 Hej @Szagi, mam podobną sytuację do Twojej - możesz zdradzić jak potoczyły się dalsze losy tej fermentacji i jaki jest jej efekt? Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szagi Opublikowano 25 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2020 21 godzin temu, marceel napisał: Hej @Szagi, mam podobną sytuację do Twojej - możesz zdradzić jak potoczyły się dalsze losy tej fermentacji i jaki jest jej efekt? Dzięki! Z tego co pamiętam to piwo postało jeszcze kilka dni "na cichej" w tym samym wiadrze ale w temperaturze niższej (ok 14) a potem rozlew do butelek. Piwo wyszło całkiem dobre - zostało mi kilka butelek tylko Co prawda nadal nie udało mi się uzyskać fajnego aromatu z chmielu ale sam proces fermentacji wyszedł dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanJaqb Opublikowano 26 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2020 Jakiego czujnika temperatury używasz?? Pisałeś o nim kilka postów wcześniej czujnik wifi przyklejony do ścianki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szagi Opublikowano 26 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2020 53 minuty temu, PanJaqb napisał: Jakiego czujnika temperatury używasz?? Pisałeś o nim kilka postów wcześniej czujnik wifi przyklejony do ścianki Używam blebox tempsensor za około 100 zł z allegro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marceel Opublikowano 26 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2020 W dniu 25.12.2020 o 11:36, Szagi napisał: Z tego co pamiętam to piwo postało jeszcze kilka dni "na cichej" w tym samym wiadrze ale w temperaturze niższej (ok 14) a potem rozlew do butelek. Piwo wyszło całkiem dobre - zostało mi kilka butelek tylko Co prawda nadal nie udało mi się uzyskać fajnego aromatu z chmielu ale sam proces fermentacji wyszedł dobrze. Dzięki! Zrobiłem podobnie, czyli jeszcze chwilę poczekałem, a dzisiaj zrobiłem rozlew. Jeszcze tylko 2 tygodnie... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi