Alchemik84 Opublikowano 20 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 Witajcie,Kupiłem nowego choć z wystawy beerfest'a taki prosty model. Robiłem wczoraj pierwsze piwo w tym sprzęcie. Wyszło wszystko tak jak oczekiwałem - dla zainteresowanych cały proces w wersji BIAB trwał 4.5h. Postanowiłem wykorzystać to że mam garnek na wierzchu i zrobiłem podpiwek. I się zaczęło. Podczas gotowania garnek wyłączał się - wszystko gasło i po chwili znów włączał. Chodził 2-3 min i znów to samo. Co może być nie tak? Czy elektronika miała dosyć po godzinie gotowania? Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JsKefir Opublikowano 20 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 przypalone dno? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alchemik84 Opublikowano 20 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 Tak, podpiwek przypalił mi dno tam gdzie grzalki. Myślisz że to jest przyczyną? Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hary86 Opublikowano 20 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 Możliwe, że przez to że dno jest przypalone, grzałki się przegrzewają i wywala jakiś bezpiecznik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 20 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 2 godziny temu, Alchemik84 napisał: Tak, podpiwek przypalił mi dno tam gdzie grzalki. Myślisz że to jest przyczyną? Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka Nie myłeś przed kolejnym warzeniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alchemik84 Opublikowano 20 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 Nie trudno mówić o warzeniu. Przelałem piwo do fermentora, nalałem wody do garnka i wrzuciłem podpiwek. Zależało mi wykorzystaniu chmielu który został po warzeniu. Robiłem tak kilka razy ze zwykłym garnkiem na gazie i było ok. Tutaj widzę że to problem.Dziś do czystego już - zmylem przypalenie - wlałem wodę i gotowała się bez problemu..Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi