Skocz do zawartości

Refermentacja RIS


Zenek97

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie bardziej doświadczeni koledzy,

Jakieś 2 miesiące temu warzyłem pierwszego RISa BLG 26.

1,5 miesiąca leżał sobie na cichej w temp ~ 16 stopni.

Zamierzam butelkować w ciągu 2 tygodni - powiedzcie czy warto inwestować w drożdże do refermentacji (F-2), czy te co zostały jeszcze 'załapią'.

Nie wiem czy istotnie - używałem drożdży suchych - LaLBrew Nottingham 2 saszetki.

Dzięki za odpowiedzi.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

3 minuty temu, Zenek97 napisał:

powiedzcie czy warto inwestować w drożdże do refermentacji (F-2), czy te co zostały jeszcze 'załapią'.

Nie warto. Jak się okaże, że zaczną jeść pozostałe cukry, to będziesz miał granaty. Butelkuj normalnie jak każde inne piwo. Zrobiłeś tylko 2 tygodnie burzliwej?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.