smola Opublikowano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 (edytowane) Orientujecie się może jaki to jest gwint na reduktorze CO2 Cornelius? Chcę dokupić mini zaworki do tego trójnika jak na zdjęciu. Moja suwmiarka podaje odczyt raz 9,9mm, a raz 10,9mm. Edytowane 11 Stycznia 2021 przez smola Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skybert Opublikowano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 (edytowane) Jeśli pytasz o gwint tego nypla na końcu to wygląda mi to na 1/4" MFL a właściwie 7/16"-20UNF - czyli gwint złączek ball lock i pin lock. Przed chwilą zmierzyłem i też suwmiarka pokazała 10,9 mm "Note that these fittings are generally refered to as 1/4" MFL and 1/4" FFL, however the 1/4" designation is not 100% accurate - the actual thread size of these fittings is 7/16"-20UNF. https://www.kegoutlet.com/what-does-ffl-mfl-mean-what-is-mfl-ffl-thread.html Edit: U chińczyka kupowałem złączki na wąż z gwintem 1/4" MFL po drugiej stronie i jest OK. Edytowane 11 Stycznia 2021 przez skybert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 11 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 Dziękuję. Kojarzysz może gdzie dostanę zaworki kulowe z takim gwintem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skybert Opublikowano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 (edytowane) Ciężko ten gwint znaleźć w Polsce. Potrzebne będą przejściówki. Np. coś takiego z 1/4 MLF na 1/4 NPT - w tym sklepie kupowałem. Z 1/4 NPT już sobie poradzisz. Edit: @smola ta redukca co Ci podałem wyżej nie zadziała bo jest męska - męska a Ty potrzebujesz oczywiście żeńska - męska Ta będzie odpowiednia - MPT to jest to samo co NPT (Male pipe thread) Żeby to dobrze się uszczelniło będziesz potrzebował jeszcze taką małą uszczelkę z tworzywa na końcówkę tego nypla (coś jak na końcu złączek ball lock) - bo te gwinty są cylindryczne. Edytowane 15 Stycznia 2021 przez skybert smola 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 15 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 @skybert dziękuję Ci bardzo. Poradziłem sobie obecnie w ten sposób, że do reduktorów zakupiłem takie króćce i za nimi w wężach dałem zaworki. Wszystko śmiga pięknie. To co podałeś kupię na przyszłość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi