Bartol Opublikowano 17 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2021 (edytowane) Cześć! Chciałbym się zapytać: ma to sens? Piwo stoi w fermentorze dobre 2 miesiące (nie miałem czasu zabutelkować) i dojrzewa. Alk ~7%, chciałem doprawić je, bo w smaku jest troche mało piernikowe. I tak muszę przefiltrować jeszcze przed rozlewem, dlatego pytam: czy na zimno przyprawianie na tydzień-dwa przed butelkowaniem ma jakąkolwiek racje bytu? Piwo przyprawiałem pod koniec gotowania. Edytowane 17 Stycznia 2021 przez Bartol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skybert Opublikowano 17 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2021 3 minuty temu, Bartol napisał: w smaku jest troche mało piernikowe hmm, ciekawe, szanuję 6 minut temu, Bartol napisał: czy na zimno przyprawianie na tydzień-dwa przed butelkowaniem ma jakąkolwiek racje bytu? chmielenie czy doprawianie piwa "na zimno" jest bardzo popularne. Działaj i pochwal się efektami. Bartol 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartol Opublikowano 17 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2021 2 minuty temu, skybert napisał: chmielenie czy doprawianie piwa "na zimno" jest bardzo popularne. Działaj i pochwal się efektami. O chmieleniu wiedziałem, natomiast nie o przyprawianiu. Dzięki serdeczne, jeśli wyjdzie to się pochwalę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się