Skocz do zawartości

Przyprawianie christmas ale na zimno.


Bartol

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć!

Chciałbym się zapytać: ma to sens? Piwo stoi w fermentorze dobre 2 miesiące (nie miałem czasu zabutelkować) i dojrzewa. Alk ~7%, chciałem doprawić je, bo w smaku jest troche mało piernikowe. I tak muszę przefiltrować jeszcze przed rozlewem, dlatego pytam: czy na zimno przyprawianie na tydzień-dwa przed butelkowaniem ma jakąkolwiek racje bytu?

Piwo przyprawiałem pod koniec gotowania.

 

Edytowane przez Bartol
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

3 minuty temu, Bartol napisał:

w smaku jest troche mało piernikowe

hmm, ciekawe, szanuję :)  

  

6 minut temu, Bartol napisał:

czy na zimno przyprawianie na tydzień-dwa przed butelkowaniem ma jakąkolwiek racje bytu?

chmielenie czy doprawianie piwa "na zimno" jest bardzo popularne. Działaj i pochwal się efektami.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

2 minuty temu, skybert napisał:

  chmielenie czy doprawianie piwa "na zimno" jest bardzo popularne. Działaj i pochwal się efektami.

O chmieleniu wiedziałem, natomiast nie o przyprawianiu. Dzięki serdeczne, jeśli wyjdzie to się pochwalę!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.