Jump to content

Przyprawianie christmas ale na zimno.


Recommended Posts

Cześć!

Chciałbym się zapytać: ma to sens? Piwo stoi w fermentorze dobre 2 miesiące (nie miałem czasu zabutelkować) i dojrzewa. Alk ~7%, chciałem doprawić je, bo w smaku jest troche mało piernikowe. I tak muszę przefiltrować jeszcze przed rozlewem, dlatego pytam: czy na zimno przyprawianie na tydzień-dwa przed butelkowaniem ma jakąkolwiek racje bytu?

Piwo przyprawiałem pod koniec gotowania.

 

Edited by Bartol
Link to comment
Share on other sites

3 minuty temu, Bartol napisał:

w smaku jest troche mało piernikowe

hmm, ciekawe, szanuję :)  

  

6 minut temu, Bartol napisał:

czy na zimno przyprawianie na tydzień-dwa przed butelkowaniem ma jakąkolwiek racje bytu?

chmielenie czy doprawianie piwa "na zimno" jest bardzo popularne. Działaj i pochwal się efektami.

Link to comment
Share on other sites

2 minuty temu, skybert napisał:

  chmielenie czy doprawianie piwa "na zimno" jest bardzo popularne. Działaj i pochwal się efektami.

O chmieleniu wiedziałem, natomiast nie o przyprawianiu. Dzięki serdeczne, jeśli wyjdzie to się pochwalę!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.