Eselchen Opublikowano 3 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 Na dniach zacieram weizena na drożdżach fm41. Problem jaki mam to temperatura pomieszczenia, gdzie będzie stało wiadro - jest 14-15 stopni. Czy w takich warunkach drodze dadzą radę? Czy ew. owinięcie kocem, karimatą wiadra poprawi sytuacje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psone1 Opublikowano 3 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 Powinno być idealnie, bo jak drożdże będą pracować to temperatura w fermentorze wzrośnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jancewicz Opublikowano 3 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 Temperatura ok. Prz końcu burzliwej fermentacji lekko ją zacznij podnosić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się