lukluk12 Opublikowano 4 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2021 Witam, chciałbym zrobić milk stout z czarną porzeczką, ok. 21 litrów, chciałbym użyć ok 2kg puree z porzeczki. I tu pytanie czy 800g laktozy będzie odpowiednią ilością żeby przełamać porzeczkę, ktoś może robił podobne piwo? Dodać mniej laktozy czy więcej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczawiosław Opublikowano 8 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2021 Widać nikt nie robił. Jedyna podpowiedź jaka mi przychodzi do głowy to Milk Stout z jagodami (od razu uprzedzam że nie mój), na 2kg mrożonych jagód szło 650g laktozy (warka chyba 12l). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się