arael92 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Dzień dobry! Proszę o podpowiedź. Fermentowałem piwo dolnej fermentacji ( zestaw Oktoberfestbier ) przez 3 tygodnie ( zgodnie z instrukcją miało być 2, ale jakoś tak się przeciągnęło ), następnie zlałem na cichą. W ciągu tych 6 dni na cichej okazało się, że między czasie zepsuła się lodówka i piwo osiągnęło 22 stopnie, zakładam, że z całych tych 6 dni lodówka nie działała z 4, wczoraj dopiero udało mi się ją ponownie uruchomić. Nie próbowałem jeszcze go, ale czy w ogóle jest szansa, że będzie to jeszcze coś warte i butelkować czy do wylania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadi Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Nic złego nie powinno się stać. Gorzej jakby się lodówka popsuła na burzliwej. Butelkuj bez obawy. Jakby co, wylać zawsze zdążysz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiwitom Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2021 4 godziny temu, arael92 napisał: będzie to jeszcze coś warte i butelkować czy do wylania? Nic nie będzie, spokojnie butelkuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się