Pierre Celis Opublikowano 26 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2021 W drugiej części cyklu o degustacji piwa omówimy pierwszą ze składowych, na którą powinniśmy zwrócić uwagę – aromat. Jeśli przegapiłeś część pierwszą, zachęcam do zapoznania się z nią w celu poznania bardziej ogólnych wskazówek odnośnie samego procesu degustacji. Jak działa i po co nam węch? Działanie węchu polega na „wychwytywaniu” otaczających nas związków chemicznych. Cząsteczka danej substancji wpada do nosa, rozpuszcza się w śluzie znajdującym się w nabłonku... Czytaj dalej Artykuł Jak degustować piwo? Część 2: Aromat pochodzi z serwisu BeerFreak.pl. View the full article Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się