Piotr Lachowicz Opublikowano 30 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2021 Witam forumowiczów, czy spotkaliście się z takim typem głowicy do nalewania piwa? Jak ono się nazywa? Okrągłe złącze z rurką wchodzi pod głowicę. Pomarańczową rurką dostarczane jest Co2 a przez białą płynie piwko. Czy są innego typu podobne rozwiązania? Teoretycznie po każdej beczce wymienia się tę białą rurkę. Jak dla mnie bomba, ponieważ nie trzeba później myć nalewaka Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 30 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2021 System David z Żywca. Fajne matalowe kegi 20l ale wymagają tuningu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Lachowicz Opublikowano 30 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2021 7 minut temu, anteks napisał: System David z Żywca. Fajne matalowe kegi 20l ale wymagają tuningu Można to gdzieś kupić komercyjnie ? O jakim tuningu mówisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 30 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2021 (edytowane) 55 minut temu, Piotr Lachowicz napisał: Można to gdzieś kupić komercyjnie ? O jakim tuningu mówisz? Dzisiaj jestem w pracy dopiero jutro bede w domu to opisze pacjenta Edytowane 30 Maja 2021 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 31 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2021 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshko Opublikowano 31 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2021 Flach A Corb S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 31 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2021 Pierwsze zdjęcie keg po tuningu- wymieniony fitting Drugie zdjęcie oryginalny Żywiec/Heineken ( w to wchodzi ten plastik z białym wężykiem) zdjęcie trzecie porównanie obydwóch fittingów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Lachowicz Opublikowano 31 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2021 Godzinę temu, anteks napisał: Pierwsze zdjęcie keg po tuningu- wymieniony fitting Drugie zdjęcie oryginalny Żywiec/Heineken ( w to wchodzi ten plastik z białym wężykiem) zdjęcie trzecie porównanie obydwóch fittingów Dzięki wielkie za odpowiedź! Rozumiem, że tuning polega na wymianie fittingu? Jak dla mnie system z wymiennym wężykiem jest spoko bo nie trzeba myć nalewaka Zamiast myć wystarczy wymienić na nowy i tyle Stąd moje zainteresowanie, czy można to gdzieś kupić? i z tego korzystać. Ewentualnie czy są inne tego typu rozwiązania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 31 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2021 26 minut temu, Piotr Lachowicz napisał: Dzięki wielkie za odpowiedź! Rozumiem, że tuning polega na wymianie fittingu? Jak dla mnie system z wymiennym wężykiem jest spoko bo nie trzeba myć nalewaka Zamiast myć wystarczy wymienić na nowy i tyle Stąd moje zainteresowanie, czy można to gdzieś kupić? i z tego korzystać. Ewentualnie czy są inne tego typu rozwiązania Tego systemu używa/używał tylko żywiec/heineken. Z tego co kojarzę to kegi trzymane były w "kegeratorze" i z niego lane bez schładzarki. Wymieniało się beczkę z tym wężykiem wpinając go do specjalnego kranu. Do kupienia tylko w GŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi