Eselchen Opublikowano 23 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2021 (edytowane) Cześć, posiadam dwa kegi 9l cornelius i mam nieszczelność w deklach. Po wielu próbach okazało się, że to zawody bezpieczeństwa nie trzymają. Kupiłem nowe zaworki i okazało się, że nie pasują bo są większe. Oryginalne zaworki mają mniejszy i drobnozwojowy gwint, a do tego cieńszy trzpień. Czy ktoś wie, gdzie kupić mniejsze zaworki? Edytowane 23 Lipca 2021 przez Eselchen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szybowiak Opublikowano 24 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2021 Witam.Co prawda nigdy nie widziałem takich zaworków,ale wyglądają na bardzo proste.Myślę że wystarczy wymienić (gumowe) uszczelki.Wydaje się że wystarczy wyjąć te druciane kółka i zawór się rozłoży na części. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eselchen Opublikowano 24 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2021 (edytowane) Właśnie na tych moich nie ma uszczelki, był na końcu taki telefon co uszczelniał otwór. U mnie się zużył. Nie ma możliwości założenia uszczelki bo nie ma rowka na nią. Czy można gdzieś kupić mufę pod zawór bezpieczeństwa? To bym wywalił starą i wspawał nową Szukałem w internecie i nie znalazłem. Koszt nowego dekla to 50-80 zł. Edytowane 24 Lipca 2021 przez Eselchen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szybowiak Opublikowano 24 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2021 Jeżeli wyjmiesz te druciane kółka to ten zawór można wtedy łatwo rozłożyć na części.wtedy zdejmujesz uszkodzoną uszczelkę i być może zakładasz nową na przykład gumkę od zamknięcia piwa z drutem i porcelanką)nie wiem jak to zamknięcie się nazywa.Odpowiednio też docinasz tą gumkę i montujesz zawór i na koniec by się nie rozleciał zakładasz te druciane kółka.Żeby założyć te druciane kółka należy pokonać opór sprężyny.Nie należy się tego bać bo w sumie jest to bardzo proste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi