Skocz do zawartości

Omega Labs - OYL-028 Belgian Ale W


Rekomendowane odpowiedzi

Ze strony producenta:

An eruptive top cropper displaying nice fruit and rustic phenolics. This reliable Belgian strain is a good flocculator with a wide temperature range. Three famous brewers ferment this on vastly different schedules, showing the varied outcomes available.

 

Strain Type:

Belgian Ales

Flocculation:

Medium

Attenuation:

74-78%

Temperature Range:

64–78° F (18–26° C)

Alcohol Tolerance:

11-12%

 

Świetny szczep do zbierania z piany produkujący przyjemne owocowe estry i rustykalne fenole. Ten niezawodny belgijski szczep dobrze flokuluje i ma szeroki zakres temperatur. Trzy znane browary fermentują piwo tym szczepem w różnych schematach uzyskując zróżnicowane rezultaty. Anglojęzyczne źródła mówią o tym jako ekwiwalencie Wyeast 3787 Trappist High Gravity, czyli szczepie z Westmalle, którego używają Achel, Westmalle i Westvleteren [przyp. - mój]

 

Typ szczepu:

Belgijskie ale

Flokulacja:

Średnia

Odfermentowanie:

74-78%

Zakres temperatur:

64–78° F (18–26° C)

Tolerancja na alkohol:

11-12%

 

Puściłem na nich blonda inspirowanego Westvleterenem 6. Rezultaty wkrótce.

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.