ATP Opublikowano 30 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2021 Ze strony producenta: An eruptive top cropper displaying nice fruit and rustic phenolics. This reliable Belgian strain is a good flocculator with a wide temperature range. Three famous brewers ferment this on vastly different schedules, showing the varied outcomes available. Strain Type: Belgian Ales Flocculation: Medium Attenuation: 74-78% Temperature Range: 64–78° F (18–26° C) Alcohol Tolerance: 11-12% Świetny szczep do zbierania z piany produkujący przyjemne owocowe estry i rustykalne fenole. Ten niezawodny belgijski szczep dobrze flokuluje i ma szeroki zakres temperatur. Trzy znane browary fermentują piwo tym szczepem w różnych schematach uzyskując zróżnicowane rezultaty. Anglojęzyczne źródła mówią o tym jako ekwiwalencie Wyeast 3787 Trappist High Gravity, czyli szczepie z Westmalle, którego używają Achel, Westmalle i Westvleteren [przyp. - mój] Typ szczepu: Belgijskie ale Flokulacja: Średnia Odfermentowanie: 74-78% Zakres temperatur: 64–78° F (18–26° C) Tolerancja na alkohol: 11-12% Puściłem na nich blonda inspirowanego Westvleterenem 6. Rezultaty wkrótce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się