Gimiter Opublikowano 31 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2021 Znalazłem na internetach taki przepis i chciałbym go przetestować. Ale nie mogę znaleźć takiego pojemnika. Czy ktoś mógłby mi pomóc w znalezieniu go? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaniutek Opublikowano 31 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2021 (edytowane) Co tu testować? Ekstrakt słodowy z cukrem sfermentowany drozdzami babuni. Zapewne da się pić.... Szczególnie jak nie ma nic do picia, a pić się chce. Myślę, że najlepiej będzie smakować pijącym w wieku 16-20 lat, na pierwszym w życiu, samodzielnym wyjeździe na działaczkę, lub pod namiot. Zbiornik ci ten z filmu niepotrzebny. Wystarczy jakaś kanka od mleka. Myślę, że niuansów smakowych między fermentowaniem w nierdzewne, a w aluminium, przy tym wykwintnym trunku nie zauważysz. Edytowane 31 Lipca 2021 przez Kaniutek sihox i Łachim 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gimiter Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2021 W dniu 31.07.2021 o 07:42, Kaniutek napisał: Co tu testować? Ekstrakt słodowy z cukrem sfermentowany drozdzami babuni. Zapewne da się pić.... Szczególnie jak nie ma nic do picia, a pić się chce. Myślę, że najlepiej będzie smakować pijącym w wieku 16-20 lat, na pierwszym w życiu, samodzielnym wyjeździe na działaczkę, lub pod namiot. Zbiornik ci ten z filmu niepotrzebny. Wystarczy jakaś kanka od mleka. Myślę, że niuansów smakowych między fermentowaniem w nierdzewne, a w aluminium, przy tym wykwintnym trunku nie zauważysz. tylko że po zrobieniu tego chciałem wykorzystać to do nagazowania piwa poza butelkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaniutek Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2021 (edytowane) Jeśli chcesz gazować piwo poza butelki, to jest cały temat o kegach, rozlewie do kegów, kegeratorach itp. Ale naprawdę.... Gopnik - to polski odpowiednik żula z blokowiska. Piwo Gopnika ma mieć procenty i być tanie. Walory smakowe są tu "nawetniewiemktórożędne". Wg mnie to absolutna strata czasu i pieniędzy. Edytowane 6 Sierpnia 2021 przez Kaniutek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi