TomX Opublikowano 10 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 Wyeast 3056 Bavarian Wheat Blend? http://www.wyeastlab.com/hb_yeaststrain_detail.cfm?ID=40 Blend of top-fermenting ale and wheat strains producing mildly estery and phenolic wheat beers. Origin: Flocculation: Medium Attenuation: 73-77% Temperature Range: 64-74F, 18-23C Alcohol Tolerance: 10% ABV Styles: Dunkelweizen Weizen/Weissbier Weizenbock Mieszanina szczepów górnej fermentacji i pszenicznych, dająca delikatnie estrowe i fenolowe piwa pszeniczne. Pochodzenie: Flokulacja: Średnia Odfermentowanie: 73-77% Zakres temperatur: 64-74F, 18-23C Tolerancja na alkohol: 10% ABV Style: Dunkelweizen Weizen/Weissbier Weizenbock Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 26 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 (edytowane) Edit do usunięcia coś mi to wysłanie nie działało Edytowane 26 Maja 2011 przez Wiktor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 26 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Dokładnie to samo miałem ze Stefanami, żeby przelać do tanku rozlewniczego musiałem przebić się przez ten kożuch i ściągać piwo spod niego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 26 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Najpierw na tych drożdżach zrobiłem żyto było wszystko ok. Teraz zrobiłem pszenicę i po prawie 2 tygodniach oczom moim ukazał się taki widok. Będąc prawie pewnym że to infekcja, jako ze to 40 litrów postanowiłem spróbować. Z trudem odgrzebałem kożuszek opaloną łyżką spróbowałem... i jest dobre. Miał ktoś coś takiego kiedyś? mogę odzyskać gęstwę? Mam wrażenie że to po prostu drożdże się zebrały przy powierzchni, piwo jest mętne jak to młody weizen. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby_brew Opublikowano 26 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Dokładnie tak samo wyglądł mój ostatni pszeniak zrobiony na drożdżach Nottingham Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 26 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 ale musicie przyznać że na tym dolnym zdjęciu wygląda malowniczo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 26 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Przyznam, że jeszcze taakie zjawisko to mi się nie trafiło. Wygląd naprawdę interesujący Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AgaL Opublikowano 5 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Zrobiłam z nich 1 litrowy starter i wlałam do koźlaka pszenicznego 15,8 Plato. Myślałam, że będą wolno startować. Po paru godzinach wylazły z fermentora. Odebrałam pianę, wymyłam dekiel i podłogę. Potem jeszcze sprzątałam trzy razy. Strasznie szybko i wysokopienne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Opublikowano 1 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Jestem po 3 warkach na tych drożdżach. Żadnego dziwnego kożucha na fermentującym piwie nie miałem. Za to co mogę powiedzieć o tych drożdżach, to że daleko im do innych drożdży do pszenicy. Cechy charakterystyczne dla pszenicy są na bardzo niskim poziomie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się