Piotr Ba Opublikowano 6 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2021 Odfermentowanie wysokie - schodzi z 12 do 2 st. P przy zacieraniu w 69 st C. Flokulacja wysoka ale nie najwyższa - trochę osadu się wlewa do szkła. Fajny profil - nuty ziołowe wyczuwalne (na pewno to nie od chmielu) Siarki nie ma wcale - 2 tygodnie po butelkowaniu degustacja - gaz już jest. Diacetyl? - no way ! W 3 tygodnie fermentacji jest po robocie - można butelkować (ekstrakt 12 ) Jestem zadowolony z ich zakupu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witur Opublikowano 6 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2021 2 godziny temu, Piotr Ba napisał: Odfermentowanie wysokie - schodzi z 12 do 2 st. P przy zacieraniu w 69 st C. Flokulacja wysoka ale nie najwyższa - trochę osadu się wlewa do szkła. Fajny profil - nuty ziołowe wyczuwalne (na pewno to nie od chmielu) Siarki nie ma wcale - 2 tygodnie po butelkowaniu degustacja - gaz już jest. Diacetyl? - no way ! W 3 tygodnie fermentacji jest po robocie - można butelkować (ekstrakt 12 ) Jestem zadowolony z ich zakupu. Ciekawe jak w fermentacji pod ciśnieniem by sobie poradziły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się