Skocz do zawartości

Omega OYL-101


Piotr Ba

Rekomendowane odpowiedzi

Odfermentowanie wysokie - schodzi z 12 do 2 st. P przy zacieraniu w 69 st C.

Flokulacja wysoka ale nie najwyższa - trochę osadu się wlewa do szkła.

Fajny profil - nuty ziołowe wyczuwalne (na pewno to nie od chmielu)

Siarki nie ma wcale - 2 tygodnie po butelkowaniu degustacja - gaz już jest.

Diacetyl? - no way !

W 3 tygodnie fermentacji jest po robocie - można butelkować (ekstrakt 12 )

Jestem zadowolony z ich zakupu.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

2 godziny temu, Piotr Ba napisał:

Odfermentowanie wysokie - schodzi z 12 do 2 st. P przy zacieraniu w 69 st C.

Flokulacja wysoka ale nie najwyższa - trochę osadu się wlewa do szkła.

Fajny profil - nuty ziołowe wyczuwalne (na pewno to nie od chmielu)

Siarki nie ma wcale - 2 tygodnie po butelkowaniu degustacja - gaz już jest.

Diacetyl? - no way !

W 3 tygodnie fermentacji jest po robocie - można butelkować (ekstrakt 12 )

Jestem zadowolony z ich zakupu.

 

Ciekawe jak w fermentacji pod ciśnieniem by sobie poradziły  

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.