Pierre Celis Opublikowano 23 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2021 Wybrzeże naszego Bałtyku nie ma szczęścia do dobrego piwa. Pomijając Zatokę Gdańską oraz leżące na końcu Polski Świnoujście i Międzyzdroje, ciekawych piwnych miejsc właściwie nie ma. W kurortach panoszą się rzekome miejscowe piwa, będące w istocie lagerami rodem z Witnicy czy Krajana. Niesmaczne, ale za to drogie, jak mówi modne ostatnio stwierdzenie. Teraz ten smutny krajobraz ulega podkoloryzowaniu, dzięki pojawieniu się nowej miejscówki zaraz przy latarni morskiej i centralnej plaży w Kołobrzegu. Firmowy lokal dobrze znanego Maltgarden, to koncept łączący dziesięć kranów z ambitnym jedzeniem opartym na lokalnych produktach. Szefem kuchni, a zarazem managerem lokalu jest znany w gastrobranży Maciej Jeleń. Zgodnie z tym należy też postrzegać priorytety. Piwo tak, ale to tutejsze jedzenie ma wprawiać w zachwyt. Lokal otworzył się w czerwcu 2021 roku i początkowo stawiał na foodpairing. Zestaw obejmował wybrane piwo o pojemności 125 ml wraz ze specjalnie opracowanym 100 gramowym tapas. Od sierpnia pojawiła się karta z daniami dostępnymi przez cały dzień. Zapraszam na dwuczęściowe wideo z Maltgarden Beer & Food. W części pierwszej Łukasz Rokicki oprowadza po lokalu, w drugiej z Maciejem Jeleniem rozmawiamy o specyfice tutejszej kuchni! Maltagarden Beer & Food, Kołobrzeg, Morska 6 Facebook View the full article Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się