monodem Opublikowano 28 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2021 Po 2 dwóch brewkitach dzisiaj zacierałem pierwszy raz IPA. fantastyczna praca dająca dużo satysfakcji. Czas warzenia cholernie długi. Od 22 do 5.Wnioski :Duży hopspider potrzebny zdecydowanie.Podczas 2 wysladzania można już grzać gar z pierwszego. Zaoszczędził bym może z 1,5 godziny. Prymitywnie poszło ale już się fermentuje. Dopiję pszeniczniaka i idę spać. Nie spałem 24 godziny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 28 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2021 3 godziny temu, monodem napisał: Po 2 dwóch brewkitach dzisiaj zacierałem pierwszy raz IPA. fantastyczna praca dająca dużo satysfakcji. Czas warzenia cholernie długi. Od 22 do 5. Wnioski : Duży hopspider potrzebny zdecydowanie. Podczas 2 wysladzania można już grzać gar z pierwszego. Zaoszczędził bym może z 1,5 godziny. Prymitywnie poszło ale już się fermentuje. Dopiję pszeniczniaka i idę spać. Nie spałem 24 godziny. w czym gotowałeś że potrzebujesz hopspidera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witur Opublikowano 28 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2021 4 godziny temu, monodem napisał: Podczas 2 wysladzania można już grzać gar z pierwszego Można Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monodem Opublikowano 28 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2021 w czym gotowałeś że potrzebujesz hopspidera?W garze z Olkusza. Filtracja ciepłych chmielin nawet po dodaniu mchu to nie to samo co na zimnej po coldcrashu.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 28 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2021 9 minut temu, monodem napisał: Godzinę temu, anteks napisał: w czym gotowałeś że potrzebujesz hopspidera? W garze z Olkusza. Filtracja ciepłych chmielin nawet po dodaniu mchu to nie to samo co na zimnej po coldcrashu.. Przez 10-12 lat to nawet nie wiedziałem że istnieja jakieś hopspidery czy hopstopery. kręciło sie łycha i dekantowało wężykiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monodem Opublikowano 28 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2021 Przez 10-12 lat to nawet nie wiedziałem że istnieja jakieś hopspidery czy hopstopery. kręciło sie łycha i dekantowało wężykiemTo prawda. Jak czytam starsze tematy na forach to trafiam na takie informacje. Nie mam jeszcze doświadczenia i stąd też banalne problemy. Mam wężyk z oplotu 3/4 cala. Tym filtruję złoże. Idzie to sprawnie. Filtrację w garze po małych modyfikacjach też przeprowadzę wężykiem z oplotu i po problemie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się