Skocz do zawartości

Słód enzymatyczny


Gilmur

Rekomendowane odpowiedzi

Szukałem, ale nie znalazłem

 

Zostało mi śrutowanego słodu z ubiegłego sezonu.

Zakładam że enzymy poszły się gwizdać.

Dla tego wpadłem na pomysł żeby kupić świeży słód enzymatyczny i zastąpić nim cześć słodu pilzneńskiego - tak żeby były enzymy do zacierania.

 

1. Czy taki pomysł ma sens?

2. Ile kg  słodu enzymatycznego musiałbym dodać  do zasypu?

(Słód Enzymatyczny - Viking Malt (Strzegom))

 

Warka 23l (standardowe wiadro)

- pilzneński -                   5kg

- monachijski jasny 16 -  0,75kg

- czekoladowy 600 -        0,4kg

- płatki owsiane -            0,5kg

- jęczmień palony -         0,2kg

 

razem                              6,85

 

 

 

 

 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.