Piotr2142 Opublikowano 30 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2021 Witam, do tej pory stosowałem refermentacje, wiadomo trwałość piwa jest długa. Pytanie ile wytrzyma/jest zdatne do sporzycia po nagazowaniu sztucznie co2. Powiedzmy, że po fermentacji burzliwej zostało przelane do keg cornelius i nagazowane sztucznie co2 po czym przy pomocy nalewarki przeciwcisnieniowej przelane do butelek i stoi sobie w transporterach przy temp. Ok 20 stopni. Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonzn Opublikowano 30 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2021 (edytowane) butelkuje tak od roku nie zauważyłem minusow, mam wrażenie ze jest lepiej bo nic mi sie nie utlenia Edytowane 30 Listopada 2021 przez leonzn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr2142 Opublikowano 30 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2021 Ok, a po ile maxymalnie piłeś piwo i jak było przechowywane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonzn Opublikowano 30 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2021 (edytowane) @Piotr2142 6msc - ris, lambic, flanders przechowywane w ok 20C (lato) > 15C (zima) wg mnie nie ma tlenu - bretty nie narobily octu Edytowane 30 Listopada 2021 przez leonzn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr2142 Opublikowano 2 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2021 Aha, no to spoko czas ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się