ch4umo Opublikowano 1 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2022 Hej! Szukałem informacji w necie jak i tutoriali, nie poradziłem sobie z tym. Mam kocioł Klarstein Beerfest, czyli najprostszy. Moje pytanie jak wysładzać w tym przypadku? W instrukcji nie ma o tym mowy, czy mam zagotować w osobnym garnku i wysładzać co zostało po spuszczeniu? A może robi się to innaczej tylko nie kumam do końca. Dzięki z góry za odpowiedź. Pozdrawiam Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 1 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2022 1 godzinę temu, ch4umo napisał: Hej! Szukałem informacji w necie jak i tutoriali, nie poradziłem sobie z tym. Mam kocioł Klarstein Beerfest, czyli najprostszy. Moje pytanie jak wysładzać w tym przypadku? W instrukcji nie ma o tym mowy, czy mam zagotować w osobnym garnku i wysładzać co zostało po spuszczeniu? A może robi się to innaczej tylko nie kumam do końca. Dzięki z góry za odpowiedź. Pozdrawiam Piotr Kosz zacierny tam jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ch4umo Opublikowano 1 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2022 Hej, nie ma. Tak jak tutaj https://www.klarstein.pl/Beerfest-kociol-warzelny-zestaw-do-warzenia-piwa-2585W-30l.html Widziałem, że w innych modelach jest kosz, ale w tym nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 1 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2022 45 minut temu, ch4umo napisał: Hej, nie ma. Tak jak tutaj https://www.klarstein.pl/Beerfest-kociol-warzelny-zestaw-do-warzenia-piwa-2585W-30l.html Widziałem, że w innych modelach jest kosz, ale w tym nie ma. Bo to kocioł warzelny a nie zacierny. Potrzebujesz jakiś filtrator lub worek zacierny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ch4umo Opublikowano 1 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2022 Anteks, czy możesz doprezycować? Wcześniej działałem w wersji turbo uproszczonej. Garnek 30 litrów. Przelwałem do wiadra, wysładzałem, i gotowanie z chmieleniem. Co mam zrobić z tym workiem? Dziękuję za wskazówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 1 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2022 BIAB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buber Opublikowano 1 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2022 12 minut temu, ch4umo napisał: Anteks, czy możesz doprezycować? Wcześniej działałem w wersji turbo uproszczonej. Garnek 30 litrów. Przelwałem do wiadra, wysładzałem, i gotowanie z chmieleniem. Co mam zrobić z tym workiem? Dziękuję za wskazówki. Kup worek do BIAB albo u chińczyka duże worki do prania bielizny. Na YT jest dużo filmików o zacieraniu w worku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ch4umo Opublikowano 1 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2022 Hej, dzięki za podpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi