Makaron Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Przepis jest na 20 litrów piwa. Zasyp: 3kg słodu Pale 0,5kg słód brown 0,16 kg słodu crystal 0,15 kg słodu carapils 0,12 kg pszennego czekoladowego Woda: Umiarkowana twardość węglanowa. Zacieranie: Zacieranie w stałej temperaturze 67°C. Chmielenie: 15g Iunga na 1h 25g Goldings na 20 minut 50g Goldings na 5 minut. Dodatki: Łyżeczka Mchu Irlandziego na 15 minut przed końcem gotowania. Drożdże i fermentacja: Drożdże Danstar Nottingham. Fermentacja powinna być w górnej granicy, czyli około 21°C. Rozlew: 60g cukru do refermentacji. Piwo nie jest typowym porterem angielskim, ale ma wszystkie podstawowe cechy. Nie wymaga długiego leżakowania. Gemin 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się