klarkid Posted May 19, 2008 Share Posted May 19, 2008 Hehe, powoli nadchodza dni beztroski po maturalnych bojach (chyba udanych:)), pora zabrac sie do mojej drugiej warki po pierwszej mam mieszane odczucia co do smaku tzn poszla blyskawicznie wsrod znajomych i rodziny (zostaly mi 4 butelki), ale ja nie bylem jej fanem, nie smakowala mi pewnie w duzej mierze z powodu bledow jakie popelnilem (za malo glukozy w butelkach do refermentacji, zbytnie wahania temeratury itp). No i byl to brew kit chce teraz skorzystac z gotowego zestawu, ale jeszcze bez zacierania. najbardziej rajcuje mnie lager http://www.browamator.pl/szczegoly.php?Prawdziwy_Lager_11Blg_-_zestaw_surowcow&przedm=184118&grupa_p=6&pwd[6]=%2F163929%2F164394%2F183249%2F1594577&sortuj=kod + chce wykorzystac to, ze mam piwnice. Mierze teraz w niej temperature (choc dzisiaj na dworze jest zimno, wiec wyniki moga byc niemiarodajne), sprawdze tez wieczorem. Mam dwa pytania: czy ktos warzyl z tego zestawu, jak wrazenia smakowe i wizualne? Zalecana temperatura fermentacji: 9-15°C.Dopuszczalny zakres temperatury fermentacji: 8-19°C. watpie w to, ale jesli temperatura zejdzie ponizej 8 stopni to bedzie bardzo zle? jak bede mial wyniki moich pomiarow to je podam:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
klarkid Posted May 19, 2008 Author Share Posted May 19, 2008 no utrzymuje sie stale okolo 10,5 C w piwnicy:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted May 19, 2008 Share Posted May 19, 2008 no utrzymuje sie stale okolo 10,5 C w piwnicy:) idealna temp.lagerowa tylko pozazdrościc takiej piwnicy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now