treborkenuh Opublikowano 27 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2022 (edytowane) Cześć, Mam nadzieje ,że sekcja piaskownica jest odpowiednim miejscem na ten temat. Jestem w trakcie przygotowań do robienia drugiej warki piwa. Tym razem chcę zmodyfikować przepis i wyjść od podstawy podobnej do Wheat (albo po prostu piwo pszeniczne). Pomyślałem żeby dodać też płatków owsianych. Pszeniczny 3kg Pilzneński 2kg Płatki owsiane górskie 0.7 (nie błyskawiczne) Płatki się kleikują a pytanie które teraz mam dotyczy momentu dodania ich do zacieru. Czy jest jakiś konkretny moment w którym należy je dodać? (np. po konkretnej przerwie) czy można je wrzucać po kleikowaniu od razu na początek zacierania. Z góry dzięki za uwagi i sugestie, Pozdrawiam serdecznie Edytowane 27 Lutego 2022 przez treborkenuh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buber Opublikowano 27 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2022 Od początku Fall095 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
treborkenuh Opublikowano 27 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2022 3 minuty temu, buber napisał: Od początku Hej dzięki za odpowiedź, W sumie teraz na logikę patrząc to faktycznie chyba jest dodać ja na początku żeby było więcej czasu na zajście wszystkich procesów, Dzięki za potwierdzenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buber Opublikowano 27 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2022 3 minuty temu, treborkenuh napisał: Hej dzięki za odpowiedź, W sumie teraz na logikę patrząc to faktycznie chyba jest dodać ja na początku żeby było więcej czasu na zajście wszystkich procesów, Dzięki za potwierdzenie A na przyszłość może kleikować przy zacieraniu https://www.blog.homebrewing.pl/kleikowanie-czyli-nie-taki-diabel-straszny/ Fall095 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się