KiLL4r Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 witam Od 9 dni stoi na cichej mój koelsch. Wszystko było ok tylko jak wczoraj spojrzałem do fermentora, bo pokrywa była bardzo napuchnięta ujrzałem coś takiego ( zdjęcia). Czy drożdże wzieły się znów do roboty czy raczej to objaw jakiejś infekcji? BLG z 14,5 spadło na 4 ( drożdże s-33). Temp. w pomieszczeniu trochę nieciekawa ( 20-21 °C ) ale niestety nie mogę inaczej. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 (edytowane) Wygląda na początek fermentacji - zauważ, że piana zaczyna tworzyć krąg, to początek fazy niskich krążków EDIT: Acha, to fermentacja cicha. Więc może to nie jest taka dobra wiadomość Edytowane 21 Września 2010 przez coder Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiLL4r Opublikowano 21 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 (edytowane) A to dlaczego Przepraszam za 2 posty coś poszło nie tak Edytowane 21 Września 2010 przez KNX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi