Chopin Opublikowano 24 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2022 (edytowane) Rozpoczynam wątek może w końcu uda mi się wszystko spisać bo próbuje od 3 lat Wszystko zaczęło się od 'Wien Lagera' z puszki który sparowali mi w sklepie z US-05 Wkrótce (a przynajmniej mam taką nadzieję) powinny pojawić się jakieś krótkie wycinki z moich zapisków do warek. Lista warek: 2019: Vienna Lager Saison IPA 2020: Lager (?) Hefeweizen American Wheat APA Hefeweizen Hefeweizen Hefeweizen Hefeweizen 2021: Czeski Lager Milk Stout American IPA Hefeweizen Hefeweizen Koelsch White IPA 2022: Czeskie Ale Hefeweizen 2023: Pseudo Lager Edytowane 7 Lipca 2023 przez Chopin Robert87 i zasada 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chopin Opublikowano 7 Lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2023 1# Vienna Lager - Gozdawa 2# Saison - Bulldog 3# IPA - Bulldog 4# Lager (?) - Gozdawa Tu napiszę krótko, że 4 pierwsze warki były z brewkitów, drożdże Safale US05 i S04. Nic specjalnego, ale szczerze to było raczej zniechęcające. Początkującym polecałbym raczej ekstrakty i samodzielne chmielenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chopin Opublikowano 7 Lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2023 5# Hefeweizen Na podstawie przepisu (i zestawu) z Centrum Piwowarstwa Zasyp: Pilzneński 2,0 kg Pszeniczny 2,2 kg Chmiel: Lubelski - 25 g Drożdże: Safale WB-06 Pierwsze piwo z zacieraniem i ulubieniec rodziny. Po tym za każdym razem słyszę "a kiedy zrobisz znowu takie pszeniczne?". Jak na pierwszy raz wyszło całkiem przyzwoicie, i to był chyba jeden z lepszych wajcenów jakie zrobiłem do tej pory. Dobra równowaga banana i kwasowości, dzięki czemu było mocno "pijalne". zasada 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi