grzesiuu Opublikowano 24 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2010 Posiadam dużo pilzneńskiego i monachijskiego i zastanawiam się jakie najlepsze proporcje by tu zastosować. Ostatnio zrobiłem 100% pilzneński i 100% monachijski aby poczuć różnice słodów. I teraz zastanawia mnie w jak pomieszać proporcje aby uzyskać dobry efekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 24 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2010 Zależy jaki styl chcesz zrobić, w zwykłych jasnych piwach używa sie 5, max 10% monachijskiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiuu Opublikowano 24 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2010 (edytowane) Też mi tak po głowie chodziło że tak do 20%. A chciałem uzyskać zwykłe piwo obiadowe Ale z dekokacją poprzestanę może na 10% Edytowane 24 Września 2010 przez fabians Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się