scooby_brew Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 (edytowane) Warka: 11 gal (41.6 L) OG: 1.066 (16.1 Plato) IBU: 51 SRM: 19.8 Wydajność: 72% Słody: 20 lbs. (9.07 kg) 2-row Pale 2 lbs. (0.9 kg) Cara-pils Dextrine (słód dekstrynowy) 2 lbs. (0.9 kg) Crystal 40L 2 lbs. (0.9 kg) Brown Sugar (cukier brązowy) 1.0 lb. (0.45 kg) słód czekoladowy Chmiel: 2.0 oz. (57 g) Centennial (60 min) 2.0 oz. (57 g) Centennial (15 min) 2.0 oz. (57 g) Centennial 0 min Drożdże: US-05 Zacieranie: 154F (67°C) 60 min Uwagi: Inspiracją tego piwa był Dogfish Indian Brown Ale: http://www.dogfish.com/brews-spirits/the-brews/year-round-brews/indian-brown-ale.htm . Piwo to najlepiej smakuje zimą, serwowane w temperaturze pokojowej. Najlepiej jest odleżakować to piwo w butelkach przez co najmniej 2 miesiące. Słód 2-row Pale możesz zastąpić słodem Pilsner, Crystal 40 możesz zasąpić karamelowym jasnym, cukier brązowy możesz zastąpić zwykłym cukrem stołowym. Edytowane 23 Lutego 2011 przez scooby_brew Igorrodz i pershi 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się