DeeCann Opublikowano 27 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 (edytowane) Witam Moja pierwsza warka pochodzi z brewkita, Pilsner Lager ... coby od czegoś zacząć. Jest już zabutelkowane i ... no właśnie. W takiej fajnej rozpisce mam zapisane aby piwko postało 2-3 dni w tej samej temperaturze w której była burzliwa, potem można przenieść w temperaturę niższa ... tylko jaką ? Niestety piwnica to 22-24T, mniej więcej tyle samo co pokojowa, ostaje się balkon ale wiadomo że w dobie mamy skoki temperatur zgodnie z tym co Pani chmurka po wiadomościach mówi. Zostawić w pokojowej czy wystawić jednak na zewnątrz ? Czytałem parę wątków o wpływie temp na nagazowanie i nie wiem za bardzo jak to ugryźć teraz. pozdrawiam Edytowane 27 Września 2010 przez elroy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 27 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 Parę dni musi postać w cielple - po tygodniu otwórz jedną butelkę, i jak nagazowanie jest OK, możesz przenieść w chłód, stabilność temperatury jest ważniejsza niż jej wartość, więc zalecam raczej piwnicę niż balkon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeeCann Opublikowano 27 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 Ok ... dzięki za odpowiedź pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się