Pierre Celis Opublikowano 21 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 Szanuję Browar Nieczajna. Z Markiem Szmytem, współwłaścicielem browaru po raz pierwszy rozmawiałem w sierpniu 2021 roku i już wtedy imponowało mi postawienie na klasyczne style. Teraz nareszcie nadarzyła się okazja odwiedzin na miejscu. Powodem było kooperacyjne warzenie piwa serii Saga Harpagana, oczywiście z Harpaganem w postaci Pana Penera. Ale Marek postanowił pięknie nawiązać do otoczenia i historii miejsca, w którym znajduje się obecnie browar. Otóż jest to teren byłej jednostki wojskowej gdzie ulokowany był jeden z obiektów ochrony przeciwlotniczej Poznania. To przeszłość, teraz natomiast znajdują się tam dwie strzelnice. Marek jako zapalony strzelec zafundował mi i pomagającemu w browarze Susłowi czyli Łukaszowi Szymańskiemu kilka rund strzelania. Użyliśmy krótkiej 9mm, strzelby oraz rumuńskiej modyfikacji AK-47. Ten ostatni sprawił mi największą frajdę. Wspaniała to broń o zadziwiająco lekkim odrzucie, dobrym zasięgu i całkiem nieźle oddająca intencje celującego Oczywiście piwo było dopiero po strzelaniu! A chętnych do zobaczenia jak wygląda Nieczajna od środka zapraszam na wideo. Marek oprowadza! View the full article Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi