rybak16 Opublikowano 22 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2022 Popełniłem jakiś błąd. Otóż pierwszy raz zakegowalem piwo. Po zakegowaniu zrobiłem strzała na 2,5 bara by nagazować. Gdy zacząłem bujać okazało się że dekiel mam nieszczelny. Co teraz mogę zrobić? Da się jakoś spuścić powietrze zdjąć dekiel ponownie nasmarować i założyć? Boje się że jak pociągnę za zawór to wszystko mi wybuchnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 22 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2022 Odczekaj jakiś czas i upuść zaworem, przy bujaniu piwo pewnie się spieniło i będzie piana wychodzić przez zawór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybak16 Opublikowano 24 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2022 Zadziałało, nasmarowałem uszczelkę i jest dobrze dzięki za pomoc. Wiem że pytanie kompletnego nooba, ale nie chciałem by mi piwo zaworem wybuchło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi