wyvern Opublikowano 4 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Witam wszystkich! Z zamiarem nawarzenia sobie piwa:) noszę się już od jakiegoś czasu, nawet czytałem Wasze forum:) Tylko się tak jakoś zebrać nie mogłem, pomysł umarł pośród innych, ale kolega mnie zmobilizował i postanowiliśmy się za to zabrać Teraz trzeba tylko zrobić/pokompletować sprzęt (w kupowaniu gotowców nie ma żadnej frajdy). Mam nadzieję, że niedługo będę mógł się pochwalić pierwszymi małymi sukcesami:) A do tego czasu zostało trochę czytania, ew. męczenia Was podstawowymi pytaniami Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 4 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Witaj na forum i pytaj Czasami lepiej kupić (gotowce) jak ty to nazwałeś ,a robienie sprzętu nie zawsze wychodzi taniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyvern Opublikowano 4 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Nie musi być taniej, gotowca zawsze zdążę kupić a piwowarstwo ma być przyjemnością, składanie sprzętu powinno dostarczyc rozrywki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plx Opublikowano 4 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Witaj. Jak zaczniesz, wciągnie Cię jak bagno. Ja już drugi fermentator kupiłem co by w dwóch warzyć dwa różne gatunki. Jeżeli będziesz miał podobne objawy, daj znać. Udanych warek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
somek Opublikowano 5 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 Również Cię witam! Ja też sobie najpierw pomału, bez pośpiechu sprzęt zacząłem kompletować. Ale ostatnio, czytając o piwku na tym forum, tak się napaliłem, że już nie mogłem wysiedzieć czekając na ostatni sprzęt - gar zacierny/warzelny. W końcu go mam i poczyniłem pierwszą warkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 5 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 Wrocław (Dolny Śląsk) piwem stoi. Ale Górnego Śląska nie pobijecie w liczbie piwowarów witam na forum i życzę satysfakcji z poczynań Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plx Opublikowano 5 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 Helo. Zastanawiałem się przez półtora miesiąca nad filtracją brzeczki, oraz parę innych głębokich przemyśleń na temat gara do warzenia i czy działa z kuchnią indukcyjną, czy moc wystarczy, czy nie zawali się, nad temperaturą, siłą wiatru, protuberancjami plam na słońcu... Teraz stoi w fermentatorze na cichej i korci mnie żeby zobaczyć co tam się dzieje, mimo że niewolno. Wezmę chyba jakieś valium. Ogólnie dopadł mnie bakcyl i trzyma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 5 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 Witaj, życzę powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uups Opublikowano 5 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 Witka powodzenia przy warzeniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orion Opublikowano 5 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 Witaj, życzę udanych warek - tylko uważaj warzenie piwa wciąga! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b3n0 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Witaj, witaj! Wrocław rośnie w siłę, budujące Pozdrawiam! Co do postu powyżej: What the .... ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magneto Opublikowano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Witaj, witaj! Wrocław rośnie w siłę, budujące Pozdrawiam!Co do postu powyżej: What the .... ??? Pospolity spam w temacie leków erekcjogennych. Ale żeby to forum piwowarskie już dotknęło tom zdziwion. Oczywiście nie mam na myśli zaburzeń erekcji użytkowników, tylko tego typu spam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi