real_romek Opublikowano 5 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 Cześć wszystkim! Mam na imię Adam i właśnie trwają moje pierwsze zmagania piwowarskie - w piwnicy trwa fermentacja mojej pierwszej warki z brewkita - coopers lager. Dodałem do niego 0,5 kg glukozy i 0,5 kg suchego ekstraktu, zobaczymy co z tego będzie ;] Pozdrawiam wszystkich piwowarów i dziękuję za wiedzę, którą zgromadziliście w dziele wiki i na forum, z pewnością się przyda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coelian Opublikowano 5 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 (edytowane) Witaj ! Piwo powinno wyjść dobre (mojego Lagera robiłem na cukrze piwowarskim - Ty moim zdaniem lepiej zrobiłeś dając glukozę/ ekstrakt). Odsyłam Ciebie do mojego wpisu w tym wątku Cierpliwości.... Piwa z "konserw"wychodzą dobre. Edytowane 5 Października 2010 przez coelian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
real_romek Opublikowano 5 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 podobno do coopersa najlepiej sprawdza się taki mix, chciałem dodać wyłącznie ekstrakt w syropie, ale pani ze sklepu piwowar.com.pl poleciła mi zrobienie, jak to nazwała "enhancera" ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi