DeeCann Opublikowano 7 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Witam Postanowilem skonstruowac chlodnice zanurzeniowa, po kilku dniach udalo sie zebrac materialy no i gotowe. Ale w trakcie jej "skrecania", wiadomo jak to miedz, rece niezaciekawie pachna. Niby nic ale to ma byc wsadzone do gara z przyszlym, mam nadzieje dobrym, piwkiem. Poczytalem troche na forum, widze ze wiekszosc stosuje metode wsadzenia chlodnicy na pare minut przed ostatecznym wylaczeniem gazu pod garem. Zastanawiam sie czy funkiel nowke sztuke chlodnicy trzeba jakos "wygotowac", "wyczyscic". pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 7 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Nie trzeba. Umyj ew. wodą płynem do mycia naczyń i porządnie wypłukaj wodą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeeCann Opublikowano 7 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 I niech tak się stanie Dzięki pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan62 Opublikowano 7 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Ważne, aby na miedzi nie było zielonego, a przedewszystkim czarnego "nalotu", taka chłodnica może być szkodliwa dla zdrowia. Jeżeli jest "nalot", sprawę załatwi wygotowanie chłodnicy w wodzie z octem (rozpuszcza tlenki) i przepłukanie wodą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeeCann Opublikowano 7 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Oj ... oj ... nie widzę jej teraz ale zauważyłem na niej wczoraj ze dwie takie "łatki" czarne wielkości 1 - 2 cm2. Ale nie jest to a'la odprysk, powierzchnia jest gładka. Też się zastanawiałem co to ale doszedłem do standardowego wniosku, mianowicie Ten Typ Tak Ma. Czy to o coś takiego chodzi ? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 7 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Cześć Nie. Zielone tlenki są chropowate, to co masz to przebarwienia, możesz je olać. Czyść co jakis czas chłodnicę roztworem octu z solą będzie lśniąca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeeCann Opublikowano 7 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Mhm Uroki początkującego ... byle pierdnięcie muchy nad fermentatorem i człowiek już panikuje pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiatosz Opublikowano 7 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Ten zapach powstaje w wyniku reakcji metalu z czymś na rękach - nie pamiętam szczegółów, w każdym razie metal nie ma takiego zapachu jak ręce, które go miziały, nie ma się co przejmować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się