grzesiuu Opublikowano 26 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2022 Zrobiłem domowy gin i w sumie (jak to ocenił degustator) lepszy od tego ze sklepu... Osobiście polecam ? Składniki: 20 jagód jałowca 1/2 l wódki czystej (45–50%) 1/2 łyżeczki zmienionego cynamonu łyżka startej skórki cytryny kilka goździków 2 łyżeczki miodu Domowy aromatyczny gin - jak zrobić? Kroki przygotowania: Jagody jałowca lekko rozgniatamy w moździerzu, zalewamy wódką, dodajemy cynamon, skórkę z cytryny, goździki, miód i odstawiamy w ciepłe ciemne miejsce. Po upływie 2–3 tygodni trunek przefiltrowujemy i przelewamy do butelki. Przechowujemy najlepiej jeszcze przez 2–3 miesiące, aby dojrzał. Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 11/2016 Moja opcja: Skórka z 1 cytryny obrana obieraczką do ziemniaków (musi być bez białego). Podawać z tonikiem. Zastosowałem jagody z lasu (bez suszenia i rozgniatania). Źródło:https://www.mojegotowanie.pl/przepis/domowy-aromatyczny-gin Łachim 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się