19Mateusz87 Opublikowano 11 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 Ale ładne zdjęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 11 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 akurat do piwa do picia nie dodaje espumisanu, dodaje go do piwa które nie wyszło i wymaga dalszej obróbki... W aptece można kupić roztwór espumisanu, jest łatwiejszy do aplikowania. Tam jest biologicznie obojętny surfaktant, który przelatuje przez człowieka w niezmienionej formie i zmienia napięcie powierzchniowe, ułatwiając pękanie bąbelków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
somek Opublikowano 11 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 Ale ładne zdjęcia Dodałem więcej w galerii "Warzenie piwa domowego -> Fermentacja" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się