Mijnheer Opublikowano 23 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2023 Cześć, przechodzę wkrótce na kegi i zaczynam kompletować potrzebny sprzęt. Chciałbym spytać jaki będzie najprostszy (pod względem dezynfekcji) sposób na połączenie wężyka silikonowego 10 mm średnicy wewnętrznej do szybkozłączki na kegu? Mam takie coś https://marxam.pl/akcesoria-do-kegeratorow-krociec-do-szybkozlaczek-7-16-quot-,c531,p5182,pl.html ale króciec jest 3/8 cala więc za mały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LewySierpowy Opublikowano 23 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2023 Ja mam coś takiego tylko ale co prawda chyba na 8mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 23 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2023 Silikonowy nie bardzo się nadaje. Będzie się rozszerzał pod wpływem ciśnienia wyszynku i w wężu będzie Ci się spieniało piwo. Zaopatrz się w przewód piwny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mijnheer Opublikowano 23 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2023 Dzięki za odpowiedź, też mam tę złączkę, tylko nie wiem jak przyłączyć wężyk do króćca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 23 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2023 Mam tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mijnheer Opublikowano 23 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2023 1 hour ago, smola said: Silikonowy nie bardzo się nadaje. Będzie się rozszerzał pod wpływem ciśnienia wyszynku i w wężu będzie Ci się spieniało piwo. Zaopatrz się w przewód piwny. Dzięki! Zapomniałem dodać, że ten wężyk silikonowy będzie tylko do zlewania piwa z fermentora do kega. Fermentuję klasycznie nieciśnieniowo, a piwo wypycham ciśnieniem, bo mam kranik przy podłodze i grawitacyjnie nie mogę, ale używam niskiego ciśnienia 0.5-1 psi. Do the pory tak butelkowalem, mając na końcu wezyka rurkę z zaworkiem grawitacyjnym i nie było problemu. Natomiast do wyszynku będę miał przewody piwne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi