Piotr Ba Opublikowano 11 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2023 Pytanie ile na objętość dać chmielu kontynentalnego kilka dni przed rozlewem. Żeby nie przegiąć. Czy to w przypadku dolnej fermentacji ma sens? Czy nie lepiej tą ilość dać na 0 minut gotowania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nike21 Opublikowano 11 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2023 Wiele lagerów chmieliłem na zimno. Metoda taka sama jak przy górniakach. A ilość taka jak Ci pasuje. Ja na 25 litrów sypałem 100g aromatycznych minimum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się