Jejski Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Mam do dyspozycji WLP 550, London III i Danstar Nottingham co zastosować? Wiem że najlepiej dolniakami, ale nie mam Na rady czekam do wieczora, bo to pilna sprawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alkos Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Nottingham w niskich temperaturach dziala i wychodzi jak dolniak :-) (przeczytane na forach zagramanicznych) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 16 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Dzięki, ale to można przeczytać i na naszym forum. Może źle zadałem pytanie. Bardziej chodzi mi o to jakie drożdże wyeksponują grykę w piwie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alkos Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 (edytowane) Nie jestem pewien czy ktos warzyl tyle gryki w systematyczny sposob, zeby miec porownanie jak na nia dzialaja rozne drozdze :-) W takim wypadku lepiej po prostu chyba chmielic malo, tylko na goryczke i dojsc gryce samej dojsc do glosu :-) Ewentualnie uzyc drozdzy akcentujacych słód, np. szkockich. Edytowane 16 Października 2010 przez alkos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 17 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 Jedno zrobiłem na California Lager. Mało gryczano wyszło (0.8kg kaszy w 4.5kg zasypu). Następne będzie na German Ale, ale i tak w strzelam w ciemno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się