DeeCann Opublikowano 17 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 No i stało się ... moment degustacji. Jako pierwsze poszedł pilsner lager, wszak z brewkit'a ... ale własne Kolor się zgadza, smak wyborny, piana gęsta i w miarę stała, troszkę zbyt mętne jak na pilsnera ale jak na pierwszy raz jest OK ( skoro pilsner nawet mojej szanownej małżonce smakował no to musi być dobre ... chyba że z litości to mówiła ) Z pomocą paru osób z forum ( podziękowania dla bielok'a i coder'a .. i innych ) jakoś ten pierwszy raz się udał, wczoraj po porannych dywagacjach odnośnie "osadów z zatoki meksykańskiej" do butelek poszła pszenica ( stanęło na 180g glukozy ... pożyjemy zobaczymy ), a dzisiaj na burzliwą idzie bursztyn. I znów dzień spędzony w "garach" pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coelian Opublikowano 17 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 (edytowane) Gratulacje !!!! Zapytam tylko jaki to dokłądnie brew kit , Coopers jak się domyślam. Będzie lepszy po dłuższym leżakowaniu w piwnicy... Pozdrawiam !! p.s. myli mnie to pilsner-lager. To pilsner czy lager ?? Edytowane 17 Października 2010 przez coelian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeeCann Opublikowano 17 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 Gratulacje !!!! Zapytam tylko jaki to dokłądnie brew kit , Coopers jak się domyślam. Będzie lepszy po dłuższym leżakowaniu w piwnicy... Pozdrawiam !! p.s. myli mnie to pilsner-lager. To pilsner czy lager ?? Brewmaker. Z tym leżakowaniem to jak najbardziej się zgadza, ale wiadomo, spróbować kiedyś trzeba A z tym pilsner lagerem to też łamigówke na początku miałem, ale niestety tak to nazwali pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coelian Opublikowano 17 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 Zdaje się, że Brewmaker jest jakąś tańszą marką Muntons'a... więc musi być dobry. Ja Muntonsa mam zamiar wypróbować. Na razie w kolejce czekają European Lager i Pilsner Coopersa. Temperatury zaczynają być odpowiednie.... bo dolną fermentację zastosuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 17 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 U mnie w piwnicy 13,5 - 14°C. S-33 jeszcze w takiej pracują, ale można by już pomyśleć o S-23. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się