Skocz do zawartości

Za późno dodany chmiel...


slotish

Rekomendowane odpowiedzi

Hej!

Dzisiaj uwarzyłem pilsa i popełniłem błąd - zapomniałem dodać 50g Marynki po wyłączeniu palnika. Włączyłem chłodnice i poszedłem czyścić fermentor. Minęło może z 5 minut jak sobie uświadomiłem, że w miseczce leży przygotowany wcześniej chmiel. Wziąłem go i wrzuciłem do chłodzącej się już brzeczki. Wiem, że na pewno miała więcej niż 70C - czy zatem jest szansa, że w piwie będzie chociaż szczątkowy aromat chmielu? A jeśli nie to co mogę zrobić? Może warto pomyśleć o chmieleniu na zimno wobec takiej gafy? Za wszelką radę będę wdzięczny.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.