Skocz do zawartości

Sam chmiel aromatyczny wystarczy?


janjakub

Rekomendowane odpowiedzi

Przygotowując się do pierwszej warki popełniłem błąd. Zamiast Marynki kupiłem Lubelski. Warka ma się składać w 2/3 ze słodu pilzneńskiego i w 1/3 z monachijskiego. Da się uwarzyć gorzkie piwo bazując tylko na chmielu aromatycznym, czy znów czeka mnie wyprawa na drugi koniec... miasta?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Przygotowując się do pierwszej warki popełniłem błąd. Zamiast Marynki kupiłem Lubelski. Warka ma się składać w 2/3 ze słodu pilzneńskiego i w 1/3 z monachijskiego. Da się uwarzyć gorzkie piwo bazując tylko na chmielu aromatycznym, czy znów czeka mnie wyprawa na drugi koniec... miasta?

Po prostu sypnij go 3 razy tyle co Marynki i będzie git. Nawet lepiej, bo to bardziej szlachetny chmiel.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Przygotowując się do pierwszej warki popełniłem błąd. Zamiast Marynki kupiłem Lubelski. Warka ma się składać w 2/3 ze słodu pilzneńskiego i w 1/3 z monachijskiego. Da się uwarzyć gorzkie piwo bazując tylko na chmielu aromatycznym' date=' czy znów czeka mnie wyprawa na drugi koniec... miasta?[/quote']

Po prostu sypnij go 3 razy tyle co Marynki i będzie git. Nawet lepiej, bo to bardziej szlachetny chmiel.

Znaczy nie wiem, czy 3 razy, to nie będzie za dużo. Może 2 razy tyle.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.