Jump to content

Sam chmiel aromatyczny wystarczy?


Recommended Posts

Przygotowując się do pierwszej warki popełniłem błąd. Zamiast Marynki kupiłem Lubelski. Warka ma się składać w 2/3 ze słodu pilzneńskiego i w 1/3 z monachijskiego. Da się uwarzyć gorzkie piwo bazując tylko na chmielu aromatycznym, czy znów czeka mnie wyprawa na drugi koniec... miasta?

Link to comment
Share on other sites

Przygotowując się do pierwszej warki popełniłem błąd. Zamiast Marynki kupiłem Lubelski. Warka ma się składać w 2/3 ze słodu pilzneńskiego i w 1/3 z monachijskiego. Da się uwarzyć gorzkie piwo bazując tylko na chmielu aromatycznym, czy znów czeka mnie wyprawa na drugi koniec... miasta?

Po prostu sypnij go 3 razy tyle co Marynki i będzie git. Nawet lepiej, bo to bardziej szlachetny chmiel.

Link to comment
Share on other sites

Przygotowując się do pierwszej warki popełniłem błąd. Zamiast Marynki kupiłem Lubelski. Warka ma się składać w 2/3 ze słodu pilzneńskiego i w 1/3 z monachijskiego. Da się uwarzyć gorzkie piwo bazując tylko na chmielu aromatycznym' date=' czy znów czeka mnie wyprawa na drugi koniec... miasta?[/quote']

Po prostu sypnij go 3 razy tyle co Marynki i będzie git. Nawet lepiej, bo to bardziej szlachetny chmiel.

Znaczy nie wiem, czy 3 razy, to nie będzie za dużo. Może 2 razy tyle.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.