Radomac Posted November 2, 2010 Share Posted November 2, 2010 Zacząłem w pazdzierniku , włałściwie w pierwszej połowie października a właściwie to 12 pażdziernika ..... od Brewkita Coopers Dark Ale. Własnie wyniosłem do piwnicy. Drought juz tydzien stoi w butelkach a dzis zlewam English Bitter. Po dwóch pierwszych nastawach (na cukrze) dostrzeglem słody i glukoze. Zamierzam dzis jeszcze nastawic Lagera a na koniec roku bede mogl próbowac pierwsze efekty pracy. Chce poznac wszystko na razie na gotowych składniokach a później , no cóż - chyba nie uniknie sie zacierania. Pozdrawiam wszystkich. Link to comment Share on other sites More sharing options...
olo333 Posted November 2, 2010 Share Posted November 2, 2010 Witam Zastąp cukier ekstraktem słodowym, w odpowiedniej ilości, a na pewno poczujesz różnicę. Zresztą jak masz już za sobą trzy brewkity i chcesz zacierać to chyba kolejne puszki niewiele już Cię nauczą. Pora na zacieranie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radomac Posted November 2, 2010 Author Share Posted November 2, 2010 (edited) Mam w zapasie jeszcze trzy zestawy wiec je wyrobie i dopiero zainwestuje w sprzet i składniki na zacieranie Najnowszy English Bitter juz z udzialem słodu zamiast cukru. do butelek glukoza. Mam nadzieje ze bedzie lepiej Edited November 2, 2010 by Radomac Link to comment Share on other sites More sharing options...
olo333 Posted November 2, 2010 Share Posted November 2, 2010 Wygrałeś siedem brewkitów na jakiejś loterii? Może by je sprzedać i zainwestować w sprzęt Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now